Fysioterapia


 

Mobilisointi parantaa nivelten liikkuvuutta ja aineenvaihduntaa. Samalla se estää arpikudoksen muodostumista ja parantaa niveltä ympäröivien kudosten elastisuutta eli kimmoisuutta.

Neuraalikudoksen mobilisointi on hermokudoksen elvyttämistä. Tarkoituksena on parantaa kudoksen omaa nestekiertoa pumppaavilla liikkeillä ja venyttelyllä.

Lihasten venyttely on ehdottoman tärkeää, sillä se tukee kaikkia muita hoitomuotoja. Se on tärkein ennaltaehkäisevä ja huoltava toimenpide, joka rentouttaa, edistää aineenvaihduntaa ja lisää nivelten liikkuvuutta. Se myös vähentää lihasten, nivelten ja jänteiden vahingoittumisriskiä.

Yksilöllinen kuntoharjoittelu salissa erilaisin välinein (tasapainolauta, pallo, kuminauha ym.) ja kotiharjoittelu vahvistaa lihaskuntoa.

Kinesioteippauksessa käytetään puuvillaista elastista teippiä joka kestää peseytymisen. Kinesioteippauksen ideana on stimuloida , ohjata ja tukea normaaleja kehon liikemalleja. Teippauksella voidaan eri tekniikoin vaikuttaa lihaksen rentouttamiseen ja, aktivoimiseen, tukea niveltä, korjata asentoa ja lievittää turvotusta.

Fasciakäsittely

Allasterapia


MDT eli mekaaninen diagnostinen terapia, Mckenzie. Terapialla pyritään lisäämään rangan/nivelen liikkuvuutta toistuvilla liikeillä.

Kuntotestaus suoritetaan 12minuutin polkupyörä ergometri testinä tai 2km kävely testinä. Pakettiin kuuluu myös kattavat lihaskunto-, elastisuus- ja kehonkoostumustestit palautteineen.

Ergonomiaohjauksessa kartoitetaan työoloja ja -asentoja. Tukityynyjä on mahdollista saada kokeiltavaksi.

 

Fysioterapiassa saat myös suullisia ja kirjallisia ohjeita kivun ja säryn karkottamiseksi sekä fyysisen toimintakykysi parantamiseksi. Tuki- ja liikuntaelinten vaivojen ennaltaehkäisy on yksi fysioterapian muodoista. Kuntoutuja itse on aktiivisessa roolissa oman terveytensä kohentamisessa. 


Ammattitaitoisen fysioterapeutin opastuksella tapahtuva harjoittelu kuntosalilla tai kotona tukee hoidon onnistumista ja ylläpitää toimintakykyä.

Lääkärin lähetteellä hoidoista saa sairasvakuutuslain mukaisen korvauksen Kelan suoraveloitusjärjestelmällä.